Kullanılan Malzemeler:
- 250 gr. oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
- * 2 adet yumurta
- * 1 su bardağı pudra şekeri
- * 1 paket kabartma tozu
- * 1 paket vanilya
- * aldığı kadar un
- * 2 çorba kaşığı kakao(ben kakaolu pudig kullanıyorum yada çikolatalı)
Tarifin Hazırlanışı
- Derin bir kasede önce yağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılır.
- * Kabartma tozu ve bir miktar un başka bir kasede karıştırılır ve önceki karışıma eklenir.
- Hamur henüz cıvık haldeyken yarısından azı bir kenara alınarak içine kakao eklenir.
- İki hamura da azar azar un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurlar streç filme sarılarak 15 -20 dk. dolapta dinlendirilir.
- Sade ve kakaolu hamurlar ayrı ayrı sivi yag
- sürülmüs yagli kagaitler üzerinde dikdörtgen
- biçiminde açılır.
- Sade hamurun üzerine kakaolu hamur yerleştirilerek rulo şeklinde sarılır. Hamur streç filme sarılarak dolapta 1-2 saat bekletilir.
- Dolaptan çıkarılan hamur 1 cm kalınlığında dilimlenip tepsiye dizilir.
- Önceden biraz ısıtılmış 175°C fırında 15-20 dk. pişirilir.
görüntüsü çok güzel oluyor tadıda tabi tam misafirlik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...