Sayfalar

25 Şubat 2012 Cumartesi

Çarşaf Böreği (Kol Böreği)


Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
yaşmaya (2/4 paket)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un (4 bardak kadar)

Yağlamak için;
1 çay bardağı sıvı yağ

üzerine; 

kalan yağ ve 1 yumurta sarısı

iç malzemesi

 peynir 

Yapılışı

Mayayı, şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip,  un ekleyerek yoğurun. Hamur toparlanınca unlanmış masaya alıp 5-10 dakika iyice yoğurun. Ve bekletmeden parcalara ayirin

Her parcayi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini sıvıyağ karışımıyla bolca yağlayıp yanyana yada ust uste koyun.  masanın ortasına koyun.Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin. 

İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp peynir ya da istenilen başka bir iç malzeme koyup, rulo şeklinde sarıyoruz ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştiriyoruz. tepside mayası için bekletiyoruz.

Yağ karışımından 2-3 yemek kaşığı artıyor, kalan yağa 1 yumurta sarısı ilave edip, fırça ile böreğin üzerine sürüyoruz. 180-200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

2 yorum:

  1. Bunların hepsi bir harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. hepsi çok harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...