26 Nisan 2012 Perşembe

patates köftesi

malzemeler
  • 4 adet patates
  • 1 yumurta 
  • un
  • tuz 
  • dere otu
  • karabiber 
  • kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

önce patatesler haşlanır kabukları soyulur ve rendelenir içine un yumurta baharat ve diğer malzemeler eklenir isterseniz kaşar peyniri ve  maydonozda ekleyebilrisiniz ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılıp kızgın yağda kızartılır bol yağda kızarırsa güzel oluyor kızaranlar hemen üste çıkıyor aynı tarifi kabaklada yapabilrisiniz patates yerine kabak kullanarak çoçuklar için hem değişik bir yemek oluyor ilk kızardığında çıtır çıtır oluyor ama 1-2 saat sonra yumuşacık köfteler oluyor  şekil verirken ele çok yapışıyor hamur elinizi sık sık ıslatarak yuvarlakları yaparsanız daha rahat olur :)


isterseniz domatesli sos yaparak da servis edebilirsiniz ben sos olarak domates rendesi çok az ketçap pul biber ve kırmızı biberi biraz kavurdum üzerini maydanozla süsledim 


ilk yaptığımda kızım yemedi çok üzülmüştüm onujn için yapmıştım çünkü ama soğuduktan sonra çok beğendi bol bol yedi yumuşak hali daha güzeldi :)

3 yorum:

  1. ellerine sağlık patates her şeye yakışıyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. evet olmazsa olmazlardan :)teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. ay bu patates çok guzel gorununuyor elleri saglık bende beklerım canım senı

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...