MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
- yarım su bardağı portakal suyu
- 2 portakalın kabuğu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- aldığı kadar un
Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya, portakal kabuğu, sıvıyağ ekleyip karıştırın
portakal suyunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış unlanmış kalıba dökün.(ben kalıbın altına susam ekledim)
Önceden ısınmış 175C fırında pişirin. (İlk 20 dakika açmayın. Sonradan piştiğini anlamak için ortasına batırdığınız bıçak tamamen temiz çıkmalı)
ve menekşelerim mutfağın en güzel süsü :)
menekşeler çok güzel:)kek de öyle ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSil