malzemeler
- 1 kilo patates
- Tuz
- Zeytinyağı
- Sarımsak
- Yoğurt
- Toz kırmızı biber
Patatesleri haşlıyoruz ılımasını beklemeden sıcak sıcak bıçak yardımıyla kabuklarını soyuyoruz bu salatada önemli olan patateslerin sıcaklığını kaybetmeden püre haline getirebilmek yoksa kıvamı tutmuyor. Bir kaba alın patatesleri tuz zeytin yağı ekleyin kıvamınca göz kararı .( ben kulplu bardakla eziyorum elimin yanmamsı için) püre haline getirin iyice özdeşleşince bir borcama elinizle (borcamı ıslatın önceki dilimlerken kolay çıksın dilimler) yerleştirin oda sıcaklığına gelince üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayın yoğurdun katı yerinden olsun çok ince bir tabaka sürün. Üzerini poşetleyin buzdolabında 2 saat kadar bekletin sonra çıkartıp dilimleyin dilimleri kırmızı toz biberle süsleyin. Dilimler sizi hiç yormadan çıkacaktır. Afiyet olsun…
ben bunu alman arkadaslara yapmisyim bayilmislardi.bu kadar yapimi kolay bir seyi ove ove bitirememislerdi.oysa sofrada 10 cesit daha sey vardi.yani demem o ki yapimi kolay tadi guze sevgiler.
YanıtlaSil