Çin pilavı ama bu şehriyelisi :)
Daha önce pirinçle yapılanını yemiştim ama pek sevmemiştim biraz ağır ve doyurucu pirinçli olan misafir tabağına yaptığınızda genelde yarısı yeniyor yada diğerlerine yer kalmıyor bu şehriyeli çin pilavı daha hafif ve daha lezzetli oluyor
Malzemeler
Arpa şehriye
Mısır
Salatalık turşusu
Dere otu
Maydonoz
Kırmızı biber
Taze soğan (yaprak kısmı)
Sıvı yağ
Nar ekşisi
Limon
Tuz
Şehriyeleri haşlıyoruz
Maydonoz dereotu taze soğan yapraklarını ince ince doğruyoruz kornişan turşusunuda küp küp doğruyoruz bir kasede yağını tuzunu ve diğer malzemelerini ekleyip karıştırıyoruz. Hepsi bu kadar afiyet olsun…
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler