Sayfalar

16 Haziran 2012 Cumartesi

arpa şehriyeli çin pilavı


Çin pilavı ama bu şehriyelisi :)
Daha önce pirinçle yapılanını yemiştim ama pek sevmemiştim biraz ağır ve doyurucu pirinçli olan misafir tabağına yaptığınızda genelde yarısı yeniyor yada diğerlerine yer kalmıyor bu şehriyeli çin pilavı daha hafif ve daha lezzetli oluyor

Malzemeler

Arpa şehriye
Mısır
Salatalık turşusu
Dere otu
Maydonoz
Kırmızı biber
Taze soğan (yaprak kısmı)
Sıvı yağ
Nar ekşisi
Limon
Tuz

Şehriyeleri haşlıyoruz
Maydonoz dereotu taze soğan yapraklarını ince ince doğruyoruz kornişan turşusunuda küp küp doğruyoruz bir kasede yağını tuzunu ve diğer malzemelerini ekleyip karıştırıyoruz. Hepsi bu kadar afiyet olsun…

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...