Malzemeler
2 adet kabak
1 yumurta
1 adet patates
1 adet soğan
Taze veya kuru nane
Yarım demet dere otu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Karabiber,pul biber,tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Kabaklar soğan ve patates soyulur rendelenir,dere otunu ve nanesini küçük küçük doğrayıp,baharatlarınıda serptikten sonra unuda azar azar cıvık bir karışım elde edene kadar ilave edilir.
Tavaya yağ dökür kızdırılır ve kabaklı karışımdan 1 yemek kaşığı alıp kızgın yağa bırakılır.Orta ateşte arkalı önlü pembeleşene kadar pişirilir ve fazla yağını almak için kağıt havlu yerleştirilmiş tabağa alın.
afiyet olsun...
bayılıırm....
YanıtlaSilellerine sağlık canım....
kocaman sevgiler.....