Sayfalar

19 Eylül 2012 Çarşamba

zeytin yağlı biber dolması


Malzemeler:

  • 1 kg. dolmalık biber,
  • 2 tane soyulmuş domates,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 4 kuru soğan,
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • isteğe göre maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 2 kesme şeker,
  • 1 çay bardağı kaynamış su,
  • yarım su bardağı zeytinyağı,
  • tuz.

Hazırlanışı:

  1. soğan ve sarımsağı,  pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavurun. pirinci ayıklayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin. pirinçler tane tane olunca maydanoz hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin. kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. tencerenin kapağını kapatınki buharıyla demlensin.
  2. soğuyunca doğranmış maydanozu ekleyin, dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini çıkarın. hazırladığınız içi dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldurun. üzerlerine bir dilim domates kapatın. dolmaları fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin. yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su ekleyin.
  3. kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. soğutup servis tabağına alın, limon dilimleri  ile süsleyin.
afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...