15 Kasım 2012 Perşembe

Beşamel soslu ıspanaklı krep bohçaları

Ispanak lı Krep 

oldukça doyurucu ama biraz oyalayıcı bir yemek bizim evde ıspanak ya böreğin içinde yada krepin içinde yeniyor bende bu tarifi öğrendiğimden beri sık sık yaparım kızım krep yemeye bayılıyor eşimde ıspanak yemeyi seviyor böyle yapınca ikiside faydalanaıyor 

krep için gerekli malzemeler
 
  1. 2 yumurta
  2. 2 su bardağı süt(ılık olsun)
  3. 2 su bardağı un (ılık olsun)
  4. Tuz 
  5. 1 tatlı kaşığı kuru maya                 



ıspanaklı iç için malzemeler 

  • 1 adet soğan
  • ıspanak
  • 1 kaşık salça
  •  isteğe bağlı kıymada eklenebilir

beşamel sos için malzemeler
  •  2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 bardak süt
  • tuz 
  • kaşar peyniri

üzeri için 
  • kaşar peyniri rendesi 

ilk olarak krepleri hazırlayıp pişirelim 
iç harcımızı harcımızı kavuralım hazırlayalım

 bu şekilde ortasına iç malzeme ve kaşar peyniri ekleyip katlayalım
 ben bu şekilde yapıyorum isterseniz rulo şeklindede sarabilirsiniz
  

  bu şekilde fırın tepsisine dizdikten sonra hazırlamış olduğunuz beşamel sosu kaşık yardımıyla üzerlerine dağıtalım en üstte kaşar rendesi serpiştirelim yemeği servis etmeden 15 dk kadar önce fırına sürelim kaşarlar eriiyp kızara kadar bekletelim sıcak sıcak servis edelim 
beşamel sosu hazırda alablirsiniz eğer beşamel sosunuz topaklaşırsa mikserle çırpıp açabilirsiniz.
eve gelen misafirlerinizede börek niyetiyle ikram edebileceğiniz değişik bir lezzet afiyetle ..






hayırlı cumalar ...



 
   

1 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor.afiyetler olsun sevgiler.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...