ben bu tarifimi 77.Porselen demlik çay etkinliğine ev sahipliği yapan blogger arkadaşımız Gelibolu 17 ye göndermek istiyorum bol katılımlar olur inşallahbnde ilk defa katılıyorum umarım beğenirsiniz hatam olursa affola :)
Malzemeler
- yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardaağı pudra şekeri
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı irili ceviz toz olmasın
- 1 su bardağı mısır nişastası
- hamur kabartma tozu
- aldığı kadar un
yapılışı:
bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. margarinimiz oda sıcaklığında olmalı yoksa istediğimiz kıvamı yakalayamayız.
hazırlamış olduğumuz hamurdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsimize diziyoruz şekil vermiyoruz koparıp tepsiye olduğu gibi bırakıyoruz kaya ismi burdan geliyor :)
bu şekilde hazırladığımız kurabiyelerimizi 170 derecede pişiriyoruz .
Afiyet olsun ...
Ellerine sağlık cicim :)
YanıtlaSilYarın yapacağım iştahımı aştın canım yaa akşam akşam :(
Eşimin ennn sevdiği kurabiyedir bu, kuru incirli çok güzel oluyor :)
YanıtlaSilçok güzel bir kurabiye gerçekten incirli denemedim hiç bi daha ki sefere incirde ekliyeyim benim eşimde bayılıyor buna bol cevizli bol üzümlü olsun diyor :)
YanıtlaSilMerhaba,güzel tarifiniz için çok teşekkürler,ellerinize sağlık,geç kaldığım için özür dilerim...
YanıtlaSilşimdi yayında bu güzel tarifiniz http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/kaya-kurabiyeler.html gene beklerim,selamlar :)
Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSil