Sayfalar

17 Kasım 2012 Cumartesi

Özbek Pilavı

                                                   Özbek Pilavı

malzemeler

  • -1 adet kuru soğan
  • -1 adet orta boy havuç
  • -2 su bardağı pirinç
  • -1çorba kaşığı tereyağı
  • -sıvı yağ
  • -3 su bardağı su
  • -tuz
  • -kavrulmuş et (ben kavurma ile yaptım)

     önce etlerimizi küp küp doğrayıp kavuralım benm evimde kavurma vardı onu kullandım.

tencereye sıvı yağ ve tereyağımızı ekleyip küp küp doğranmış havuçlarla birlikte kavuralım biraz kavrulduktan sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edelim  pirinçler tamammen kavrulduktan sonra ılık su ve tuzu ekleyip altını kısıp kapağını kapatalım. piştiğinde altını kapatın demlensin.
servis etmeden önce etleri tabağın alt kısmına dökün üzerine pilavı ekleyin ters çevirin istersneiz küçük kaselerlede tek kişilik olarakda hazırlayabilirsiniz.

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...