15 Kasım 2012 Perşembe

sıcak sıcaaak poğoça kokusu patlıcanları poğoçalar dumanı üstünde :)

sıcak sıcak poğaçalrım pişti dün daha önceki yazımda yazmıştım amigurmitr forumumuzda etkinlik yapıyoruz poğaçalar pişirip tarifleri paylaşıyoruz 1ci seçiçez. hem öğrenicez hem eğlenicez malum kış geliyor hatta geldi dışarısı buz gibi sabah karanlıktı heryer kapalı kasvetli bir hava yağmurumla zor kalktık yataktan o yatağından uyanıp benm yanıma geldi uyumaya devam ettik havalar böyle soğuk ve kasvetli olunca dışarı çıkılmıyor çoçukla evde oturma mevsimi açıldı boşta durulmuyor tabi el işi yapıyoruz tığımı elime aldım aylar sonra geçen gün bir kalemlik ördüm kızım kalemlerini koyuyor içine şimdi ona bir sürpriz hazırlıyorum bitince sizinlede paylaşırım burda kızımın doğum günü yaklaşıyor :)



evde kalınca canı sıkılıyor tabi ama o da boş durmuyor :) hem öğreniyor hem eğleniyor çoçuklarımızla zaman geçirmeliyiz hızla büyüyorlar 3 yaşını bitiriyor ne zaman bu kadar büyüdü hatırlayamaııyorum.

çok konuştum galiba :)

gelelim tarifimize 

Patlıcanlı Poğaça


ölçü bardağım
malzemeler
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz 
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırıyoruz)




iç malzemeleri
  • 1 adet patlıcan 
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • sucuk




yapılışı.


ılık süt ılık su ve mayamızı bir kaba ekleyip karıştıralım mayayı eritelim 
sıvı yağ un yumurta (yumurtanın 1sarısını ayıralım üzerine süreceğiz)tuz şeker leri ekleyip ele yapışmyacak bir hamur elde ediyoruz. daha sonra üzerini nemli bir bezle örtüp mayalandırmaya bırakıyoruz eğer eviniz kaloriferli ise peteğin üzerine koyun daha çabuk mayalanıyor sobalıysa sobanın yanına sarabilirsiniz sıcak ortamda mayalanması daha çabuk olur hamurun mayalanmış olduğunu nasıl anlarız hamur büyük kabarır.

benim hamurumum mayalanmış hali :)

hamur mayalanırken iç malzememizi hazırlayalım soğanı küçük küçük doğruyoruz patlıcanlarıda minik minik doğarayalım ben bebek patlıcan kullandım 4-5 adet kullandım çok küçüklerdi çünkü komşumun bahçesinden organik tazecik :) 
normalde 1 adet patlıcan yeterli olur soğanı ve patlıcanları bir tavaya koyup kavuralım domateslerin kabuklarını soyalım küp küp doğrayalım sucukları minik minik doğrayalım hafif kavrulan patlıcanlarımızın içine ekleyip biraz daha kavuralım ben tuz eklemedim sucuk tuzlu olduğu için iç malzemeye yeterli oldu .

iç harcımız soğudu hamurumuz mayalandı şimdi şekil verme zamanı istediğiniz şekli verebilirsiniz fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı çörek otu sürün 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.



biz bu şekilde yaptık.

sonra bu şekilde
ve bu şekilde :) bunların içiboş ama yağmur sucuk yemediği için ona ayrı hazırladık 1 tanede simit yaptık sıcak sıcak hemen yediği için resmini çekemedim

poğaça etkinliğimiz devam ediyor katılmak için buyrunuz 



2 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...