25 Kasım 2012 Pazar

Soğan Halkaları

Yağmur Nisa hayatımıza girdiğinden beri bende bir hazır yiyecek alerjisi başladı herşeyi zarralı görmeye başladım evde yapma imkanı varsa evde yapmaya çalışır oldum bu da o hazır yiyeceklerden biri işte soğan halkası severmisiniz bilmem biz çok severiz ailecek bu tarifde dışarda yedikleriniz aratmıyor hatta dahada lezzetli oluyor bence kendin pişir kendin ye için rahat etsin felsefesiyle tarifimi paylaşıyorum huzurla denemenizi tavsiye ediyorum :) ilk yaptığınızda şekil olarak kötü olabiliyor ama yaptıkça el alışıyor tarifin inceliklerini keşfediyorsunuz


malzemeler

  • Bir veya iki büyük soğan (içindeki halka miktarını düşünerek abartmayınız :)

Harç için

  • 1 su bardağı un
  • 1 bardaktan biraz az süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • kızartmak için yağ
  • galeta unu


Soğanları boyuna halka halka 2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
Kırılmamasına dikkat edin bu aşamada
Dilimler zaten kat kat ayrılıyor.
Hazırladığımız halkaları soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz.Islak olmasınlar.

Süt,un,yumurta,tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz

Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp  bol yağda (yağ kızgın olmalı) kızartıyoruz.
harca bulamak için çatal kullanırsanız daha rahat olacaktır umarım beğenirsiniz...


5 yorum:

  1. bunu bende denedim...
    çok lezzetli oluyor...
    ama ben öyle çok yemiştim ki....
    nerdeyse mide fesatı geçiriyordum...

    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. İşte aradığım tarif!! Geçenlerde soğan halkasını bu kadar seviyorsam neden kendim yapmayayım diye heves edip, internette araştırıp, içime sinmeyen birkaç tarifi birleştirip, eve giderken bir kilo soğanı da alıp yapma arzusuyla yanarken bir anda nedense vazgeçmiştim. Bence sizinkilerin sekilleri de gayet guzel. Ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  3. Nefis...Birde soğan halkalrını kuru tarhana tozuna batırarak kızartmayı dene...Enfes...

    YanıtlaSil
  4. Ay canım ya bayılırım soğan halkalarına... en kısa sürede yapacağım inşallah..Ellerine kollarına sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bir ara denemiştim bu tarifi, ama benim denediğim biraz daha farklıydı.
    Lezzet olarak güzel olsa da, şekil açısından aynı şeyi söyleyemeyeceğim...:))

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...