14 Aralık 2012 Cuma

reçelli kurabiye (vişneli)

REÇELLİ KURABİYE



Malzemeler:


  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı nişasta (mısır)
  • 100 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un


Üzeri için:

Evde bulunan reçellerden

Yapılışı:

Bir kaba malzemeleri sırasıyla koyup hamur özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parmağınızla ortasına çukur yapın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında fazla kızartmadan pişirin.(beyazken çıkarın çabuk pişiyor dikkat edin yanmasın)
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ortalarına kaşık yardımıyla reçel dökün ve servis yapın.
Not: Hamurken açılan çukurların fazla kapanmaması için parmağınızla iyice bastırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...