Sayfalar

21 Ocak 2013 Pazartesi

ıspanaklı kıymalı ev pidesi


Malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

iç malzeme için


  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 200gram kıyma
  • ıspanak
  • domates rendesi
  • tuz kırmızı biber pul biber 

önce iç harcı hazırlayın soğanı ince ince doğrayın kıymayla birlikte kavurun sonra ıspanakları atıp kapağı kapatın oağı söndürün ıspanaklar sıcaklıkla yumuşayacaktır baharatları ekleyelip karıştıralım 

hamuru yoğuralım mayasız bir hamur olduğu için beklemeden açıp şekil verelim ben merdaneyle dikdörtgen şeklinde açıp kenarlarını katladım siz isterseniz yuvarlakta yapabilirisniz 
fırında pişirirken yüksek ısıda pişirin eğer düşük ısıda pişerse pideler kurur fırından çıkınca hemen bir bohçaya sarmanızı öneririm buharıyla yumuşacık olacaklardır acıkta brıakırsanı kururlar ben 200 derecede pişirdim  

4 yorum:

  1. oooy ooooy ooooy bu ne güzel pide ...
    olsada yesem şimdi...
    oh yanınada sıccaık çay...
    mis gibi :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)bnde dayanamam hiç pidelere hele sıcak sıcak:)

      Sil
  2. ımmm ıspanaklı pide börek her türlü hamur işi favorimdir.eline sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bnmde yasemin hanım tatlıdan çok tuzluları seviyorum :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerli...