Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
iç malzeme için
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 200gram kıyma
- ıspanak
- domates rendesi
- tuz kırmızı biber pul biber
önce iç harcı hazırlayın soğanı ince ince doğrayın kıymayla birlikte kavurun sonra ıspanakları atıp kapağı kapatın oağı söndürün ıspanaklar sıcaklıkla yumuşayacaktır baharatları ekleyelip karıştıralım
hamuru yoğuralım mayasız bir hamur olduğu için beklemeden açıp şekil verelim ben merdaneyle dikdörtgen şeklinde açıp kenarlarını katladım siz isterseniz yuvarlakta yapabilirisniz
fırında pişirirken yüksek ısıda pişirin eğer düşük ısıda pişerse pideler kurur fırından çıkınca hemen bir bohçaya sarmanızı öneririm buharıyla yumuşacık olacaklardır acıkta brıakırsanı kururlar ben 200 derecede pişirdim
oooy ooooy ooooy bu ne güzel pide ...
YanıtlaSilolsada yesem şimdi...
oh yanınada sıccaık çay...
mis gibi :))
ellerine sağlık canım...
:)bnde dayanamam hiç pidelere hele sıcak sıcak:)
Silımmm ıspanaklı pide börek her türlü hamur işi favorimdir.eline sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
bnmde yasemin hanım tatlıdan çok tuzluları seviyorum :)
Sil