13 Şubat 2013 Çarşamba

Cezerye (havuçlu toplar)

 kış geldi geçiyor ben cezerye tarifmi bir türlü yayınlayamadım bugün yarın derken şimdi yayınlamak kısmet oldu umarım beğenirsiniz. bizim evde böyle minik atımlık şeyler çok sevilir özellikle kızım çok seviyor ee bizde sık sık yapıyoruz tabi :)


Malzemeler

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)


Önce havuçları yıkadın, sonra rendeleyin. Bir tencereye şekeri ve havucu koyun. Onları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bisküvileri iyice ufalayın. Pişen havucun ocaktan alıp ılımasını bekledikten sonra önceden kırdığımız bisküvileri ekleyin ve yoğurun.

Cevizi ekleyin, ne çok katı ne de yumuşak olmalı. Ellerinizi hafif ıslatarak yuvarlak toplar yapın. Bunları hindistan cevizine bulayın. Servis ederken üzerine kürdan batırabilirsiniz. Cezerye hazır. Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Bayılırım. Çok severim, çok da yaparım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok lezzeti görünüyor cezeryeler.afiyetler olsun...gül yapraklarıda sayfana ayrı bir güzellik katmış gönlüne sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun o gülleri bi sabah uyandığımda aklıma düştü ara ara buldum kodlarını ama güzel oldu bnde çok sevdim :)

      Sil
  4. Merhaba bloguna yağan yapraklara bayıldım.Toplara ayrı bayıldım .Bende yaparım eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Cezeryeyi çok severim. Hele bu mevsimde daha da güzel olur. Ellerinize sağlık. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim; çok romantik bir blog, çok beğendim. Hemen izlemeye alıyorum. Ben de beklerim. Sevgler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun hatice hanım blogumu beğenmenize çok sevindim :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerli...