Sayfalar

12 Mart 2013 Salı

Acılı Ekmek



Malzemeler


  • 5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya (veya 1 paket kuru maya )
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince ılık su
  • Üst Malzemeleri;
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik
  • Pul biber, kırmızı toz biber (sevdiğiniz baharatlardan ekleyebilirsiniz)



yapılışı

Ilık su ve sütle mayamızı eritelim.
 Hamur malzemelerini ekleyelim. Çok katı olmayan bir hamur elde ediyoruz. 
Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için ılık bir ortama bırakıyoruz. Ben kaloriferin yanına sarıyorum, çok çabuk mayalanıyor.

Üstüne süreceğimiz malzemeleri bir kasede karıştıryoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra fırın tepsisine hamuru elimizle boş yer kalmayacak şekilde yayıyoruz. Üzerine harcımızı olduğu gibi döküp her yerine sürdürüyoruz.

Çok kabarmasını isyemiyosanız mayayı yarım kullanabilirsiniz. Ayrıca bu harcın içine isteğe göre soğan ve sarımsak da ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirelim. Bu arada çayımızı da ocağa koymayı ihmal etmeyelim. Yanına domates, biber, salatalık ve peynir çeşitleriyle mükemmel bir ikindi faslı yaşatacak bir tarif. İsterseniz fırından çıkarmadan kaşar peyniri ekleyin üzerine ne yapsanız yakışır. Acılı Ekmek hazır.



 Afiyet olsun.

 

2 yorum:

  1. acı çok mu seviyorum ne:) ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bende acı sevenlerdenim onun yeri tadı ayrı :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...