13 Mart 2013 Çarşamba

Patatesli Dolama Börek


Malzemeler
  • 3 adet hazır yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 50 gram margarin (eritilmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 adet haşlanmış patates
  • Kırmızı biber
  • Tuz 

 Margarin, süt, sıvı yağ hepsi bir kapta çırpılır. Yufkamız tezgaha serilip içerisine sosumuz gezdirilir. Patatesler haşlanıp, rendelenir. Tuz ve baharatlarla karıştırılır. Yufkalara yayılır.Yufkamız enlemesine ikiye kesilip rulo sarılıp  ortasından başlanarak yağlanmış tepsiye döşenir.Yufkamız bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.Üzerinede kalan sosa yumurta sarısı kırılıp çırpılarak yufkamıza sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerini bir bezle örtersek yumuşacık olur, kurumaz.
afiyetler olsun :)



Bizim evde en çok pişen şey börek sanırım börekçi bir kızım var sabah uykudan kalkar kalkmaz anne börek pişir karnım çok aç diyebiliyor bazen :)

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım yanına çay da olacak ki 3 dilim yerim o zaman:))

    YanıtlaSil
  2. :) ahh çay ve börek muhteşem ikili bnd eyerim sanırım

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...