Sayfalar

17 Nisan 2013 Çarşamba

Ekşili Sulu Köfte Tarifi

 

 

 

malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç (yıkanmış)
  • Maydanoz
  • Karabiber, tuz
  • 1 tane yumurta
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 silme çorba kaşığı un
  • Yarım limon suyu (terbiyesi için)


yapılışı


 Kıyma, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve pirinçleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Ben yoğurduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletiyorum, daha rahat şekil veriliyor. Kıymamızdan fındık büyüklüğünde minik toplar yapıp unlanmış tabağımıza dolduruyoruz. Biraz sallatıp her yerinin unlanmasını sağlıyoruz.
1 litre kadar tuzlu suya köftelerimizi atıp haşlıyoruz. Havuç ve patatesimizi minik küpler halinde doğruyoruz. Köftelerimizin içine atıyoruz. 1 yumurta sarısı, 1 silme kaşığı un ve limon suyunu güzelce bir kapta çırpıyoruz. İçine kaynayan sudan biraz ekleyip ılıtıyoruz. Sebzeler haşlandıktan sonra terbiyesini ekleyip bir süre karıştırıyoruz. 10 dakika kadar kayantıp ocağın altını kapatıyoruz.  Afiyet olsun.

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...