18 Nisan 2013 Perşembe

Kızılcık suyunun inanılmaz faydaları

İdrar yolları
Bu en popüler kızılcık suyu yararlarından biridir. Kızılcık suyunu günde bir bardak içmek, gelişmekte olan idrar enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur. Mesane ve böbreklerdeki kötü bakteri , zararlı toksinler ve atıkları temizlemek için faydalıdır.
Böbrek taşı
C vitamini ve diğer asitlerin bileşenlerinden oluşan kızılcık suyu, böbrek taşlarının gelişimini önler. Hatta onları kırmada faydası olur.
Kalp ve damar sağlığı
Kızılcık suyu içmek, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kanser hücreleri
Düzenli tüketildiğinde tümörlerin büyümesinde ve kanser hücrelerinin gelişmesinde engelleyici rol oynar. Bu özelliği, proantosiyanidinler olarak bilinen kızılcığın içerdiği antioksidan bileşiklerden kaynaklanmaktadır.

Ülseri önler
Kızılcık suyu, Helicobacter pylori bakterisi yok etme yeteneğine sahiptir. Mide duvarına ve bağırsağa takılarak peptik ülser büyümesini engeller.
Diş plağını azaltır ve çürükleri önler
Diş eti hastalığı, plak ve diş boşlukları ve çürümesine neden olan ağız bakteri gelişimini engeller. Kızılcık suyunun düzenli tüketimiyle, temiz, sağlıklı dişler ve ağız sağlayabilirsiniz!
Soğuk algınlığı
Kızılcık suyu içerdiği maddeler, soğuk algınlığı ve enfeksiyonla savaşır. Ayrıca boğaz ağrısı, öksürük ve diğer solunum problemleri önlemeye yardımcı olur.
Kilo vermek
Kızılcık suyu yağ emülsifiye organik asitleri içerir. Diğer bir deyişle, bunlar vücut içinde yağ yakmak için yardımcı olur. Bu nedenle kızılcık suyu, kilo ve bakımı için çok yararlı olabilir.

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...