malzemeler
- 5 adet yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Üzerine çörek otu
- Patatesli Kıymalı İç harcı için
- 250 gram kıyma
- 1 büyük patates
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlar yemeklik doğranır kıyma ile kavrulur patatesler çiğden rendelenip üzerine eklenir 5 dakika birlikte kavrulup ocağın altı kapatılır tuz ve baharatlar eklenir. Yufkalar erimiş tereyağ ile veya sıvı yağ ile yağlanır 8 eşit üçgen parçaya bölünür, sigara böreği sarar gibi iri şekilde sarılır. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürülüp 180 derece fırında pişirilir.
Not:Yumuşak bir börek istiyorsanız fırından çıkar çıkmaz bir bezle üzerler’ini örtün. Buğulanır ve börekler’iniz yumuşacık olur eğer çıtır, çıtır börek seviyorsanız fırından çıkınca böreklerinizin üzerini örmeyin
Ellerine sağlık çok lezzeti görünüyor sevgiler...
YanıtlaSil