Sayfalar

28 Nisan 2013 Pazar

Patatesli Kıymalı Çıtır Börek


malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Üzerine çörek otu
  • Patatesli Kıymalı İç harcı için
  • 250 gram kıyma
  • 1 büyük patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 Soğanlar yemeklik doğranır kıyma ile kavrulur patatesler çiğden rendelenip üzerine eklenir 5 dakika birlikte kavrulup ocağın altı kapatılır tuz ve baharatlar eklenir. Yufkalar erimiş tereyağ ile veya sıvı yağ ile yağlanır 8 eşit üçgen parçaya bölünür, sigara böreği sarar gibi iri şekilde sarılır. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürülüp 180 derece fırında pişirilir.

Not:Yumuşak bir börek istiyorsanız fırından çıkar çıkmaz bir bezle üzerler’ini örtün. Buğulanır ve börekler’iniz yumuşacık olur eğer çıtır, çıtır börek seviyorsanız fırından çıkınca böreklerinizin üzerini örmeyin

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...