1 Mayıs 2013 Çarşamba

Balıkesir Yöresel Yemeği Tirit

Balıkesir yöresel düğün yemeğidir özellikle sünnet düğünlerinde yapılır. Altındaki ekmekler Balıkesir’e özel tirit ekmeğidir fırınlara yaptırılır. Bazı fırınlarda yapılmış kurutulmuşu da satılmaktadır.
bu tarif ev usulü tabiki canı çekenler yapabilir aslında oldukça kolay :)bilen bilir tiritin tadını :)


Kemikli etler düdüklü tencerede haşlanır. Tirit ekmekleri küp küp doğranır. Haşlanan kemikli etlerden etler ayrılır. Domates rendesi tavada kavrulur tuz eklenir kavrulan domates sosunun içine etler atılır biraz kavrulur.

 Et suyunu ocağın üzerine koyup altını açın ekmekleri içine atın çok az tutup servis tabağına kevgir yardımıyla alın, üzerine domates soslu etlerden 1-2 kepçe dökün ince kıyılmış maydanoz dökün üzerine biraz karabiber ve servise hazır. Tam oalrak ölçü vermedim ekmeklerin durumna göre sos ve etleri hazırlayabilirsiniz sos 2 su bardağı olabilir

3 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık Balıkesirde 4 yıl kaldım bilirim bu ekmekleri bu lezzeti sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok severimmmm ama artık yemiyorum:))
    (Diyetteyim:)

    aslında pek çok yörede bilinen bir lezzettir canım. bayat ekmek değerlendirmeye birebir. ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor. Bazı yörelerde kebap şeklinde parça et ile, bazı yörelerde kuşbaşı et ile yapılıyor. Tabi önemli olan bu ekmekleri bulabilmek. :) Ellerinize sağlık, oldukça iştah açıcı görünüyorlar.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...