Malzemeler
- 2 adet soğan
- 1 paket mantar
- Yeşil biber 2 adet
- 2 adet domates
- Tuz karabiber pul biber
- Beşamel sos için
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un (dolu dolu)
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi 1 su bardağı kadar
Mantarlarımızı yıkayıp doğrayalım limonlu suda bekletelim.
Soğanları
ince ince doğrayıp tencerede kısık ateşte kavuralım.
Biberleri ince ince
doğrayıp kavrulan soğanlara ekleyelim,
domateslerin kabuklarını soyup
küp küp doğrayalım.
(Evde domates rendesi varsa ondanda
kullanabilirsiniz )
tencereye ekleyip, bir süre kavuralım.
Tuz ve
baharatları ve mantarları ekleyip bir süre kavrulmaya bırakalım (5 -10
dakika arası)
Beşamel sos için:
Tere yağını eritin, unu ekleyip kavurun tuz ve sütü
ekleyin, sütü eklerken hızlı hızlı karıştırın ki topak olmasın
koyulaşınca altını kapatın. Mantar soteyi fırın kabına alın üzerini
beşamel sosla kaplayın kaşar peyniri rendesini serpiştirin 180 derece
fırında üzeri kızarana kadar pişirin (isterseniz kaşar eriyene kadar).hepsi bu kadar afiyet olsun............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...