Sayfalar

21 Haziran 2013 Cuma

Beşamel Soslu Mantar Sote




Malzemeler
  • 2 adet soğan
  • 1 paket mantar
  • Yeşil biber 2 adet
  • 2 adet domates
  • Tuz karabiber pul biber
  • Beşamel sos için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi 1 su bardağı kadar
 
 
 Mantarlarımızı yıkayıp doğrayalım limonlu suda bekletelim. 
Soğanları ince ince doğrayıp tencerede kısık ateşte kavuralım. 
Biberleri ince ince doğrayıp kavrulan soğanlara ekleyelim,
 domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. 
(Evde domates rendesi varsa ondanda kullanabilirsiniz ) 
tencereye ekleyip, bir süre kavuralım. 
Tuz ve baharatları ve mantarları ekleyip bir süre kavrulmaya bırakalım (5 -10 dakika arası)
 
 Beşamel sos için: 
Tere yağını eritin, unu ekleyip kavurun tuz ve sütü ekleyin, sütü eklerken hızlı hızlı karıştırın ki topak olmasın koyulaşınca altını kapatın. Mantar soteyi fırın kabına alın üzerini beşamel sosla kaplayın kaşar peyniri rendesini serpiştirin 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (isterseniz kaşar eriyene kadar).hepsi bu kadar afiyet olsun............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...