11 Ağustos 2013 Pazar

Kabaklı Börek Tarifi ve Gurbette Geçip Giden Bir Bayram Daha...

Gurbette geçip giden kaçıncı bayramdı bilmiyorum. Bayrammıydı onuda bilmiyorum sıradan geçen günlerden ne farkı vardı biz küçükken bayramlıklarımız alınırdı 15-20 gün önceden bayram gelsede giysek diye beklerdik sabah erkenden babamız bayram namazına giderdi annem o arada kahvaltıyı hazırlar bizi uyandırırdı babam gelir elini öperdik sonra kahvaltı yapar giyinir süslenir büyükleirmizin ziyaretine giderdik el öpmeye dedelere, ninelere, amcalara...
herkes giyinmiş,tatlılar tepsilerde,şekerler çikolatalar tabaklarda bütün paralar bozdurulmuş ceplerde el öpen çoçuklara verilmeyi beklerdi. Başkaydı eskiden bayramlar bayramdı o zamanlar.
Biz büyüdük bayramlar değişti o tad yok artık hele birde gurbetteysen tamam işte sıradan bir gün geçirirsin belki arkadaş ziyareti,belki bir komşu ziyareti belki bir çarşı market turlarsın yada bizim gibi pikniğe gidersin zaman geçirirsin eğer evdeysen yandın işte zaman geçmez....

Kabak mevsimindeyken börek yapmadan olmazdı bu ara mutfakta sık kullandığım bir sebze kabak kızımda seviyor, börekte peynirle karışınca çok güzel oluyor eğer denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 

Kabaklı Börek Tarifi

 


Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 3 adet Kabak
  • Beyaz peynir
  • Karabiber
  • 1 Su bardağı süt
  • 2 Adet yumurta
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ 


             İç harç için kabakları yıkalayalım rendeleyim. Beyaz peyniri kabakların içine elimizle ufalayalım. Karabiberi ekleyelip karıştıralım. Kabakları kavurmamıza gerek yok böreğin içinde pişiyor.Fırın tepsisini yağlayalım. ilk yufkayı bütün olarak tepsinin üzerine serelim kenara sarkan kenarları içe doğu katlayıp toparlayalım iç harçtan biraz dökelim. Farklı bir kapta sıvı yağ,1 adet yumurta ve 2 bardak sütü çırpalım hazırlamış olduğumuz sıvı harçtan bir miktar böreğin üzerine dökelim. İkinci yufkayı biraz parçalayarak ara kat olarak tepsiye yerleştirelim.

 Kalan iç harcı bu yufkanın üzerine dökelim. Üçüncü yufkayla üzerini boşluk kalmayacak şekilde kapatalım kenarlara sarkan bölümleri’de içe katlayarak toparlayalım. Kalan sıvı harcın tamamını’da böreğe dökelim her yerine dağılmasını sağlayalım. Yufkalar sıvı harcı çektikten sonra bir kasede 1 yumurtayı kırıp çırpalım, böreğin üst katına sürelim. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...