19 Ağustos 2013 Pazartesi

Maraş Tarhanası


                 Maraş Tarhanası ilk defa duydum ve denedim tabağın kenarında kuru halini görüyorsunuz çerez gibi kıtır kıtır o haldeykende ikram edilip yenilebiliyor isterseniz çorbasını pişirip yiyorsunuz. Çok çeşitli tarhanalar var yöre yöre farklılıklar gösteriyor ama bu en farklısı sanırım Maraşlı bir arkadaşımın evinde yedim tabakta ikram etmişti çayın yanında ekşimsi bir tadı var.
çorbasının nasıl piştiğinide sordum ve denedim tad oalrak yayla çorbasını andırıyor.
bu tarhananın yapımını biraz araştırdımda oldukça zahmetli bizim yörelerde yapılanlarla hiç alaksı benzerliği yok. internet üzerindende satışları yapılıyor sanırım. yapmak denemek isteyenler için tarifini paylaşmak istedim

Malzemeler

  • 1 kase KahramanMaraş Tarhanası
  • Su
  • Yarım su bardağı haşlanmış Nohut
  • Nane
  • Tereyağı
  • 2 Diş Sarımsak
1 kase maraş tarhanasını tencereye koyalım. Üzerini geçecek miktarda su ekleyerek kaynamaya bırakalım. 10 dakika kadar kaynasın hamurlar yumuşasın daha sonra ocağı kapatıp blendırdan geçirelim. Biraz daha ılık su ekleyelim, ocağı açalım. Nohutu ve sarımsağı ekleyelim. 10 dakika kadar kaynatalım.
 Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyin. Servis etmeden önce 1 Yemek kaşığı tere yağında naneyi yakarak sosunu hazırlayın, çorbanın üzerinde gezdirin. hepsi bu kadar afiyet olsun :)


2 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...