5 Ağustos 2013 Pazartesi

Soğan Dolması Tarifi


Malzemeler
  • 6 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 250 gram kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz karabiber kırmızı biber
Soğanların kabuklarını soyalım. İçlerini kabak oyacağı ile oyalım.  İç harç için kıyma sarımsak yeşil biber ve baharatları kavuralım. Soğanların içine iç harcımızı dolduralım. Üzerlerine domates kapatabilirsiniz. Fırın tepsisine dizelim.
Soğanların yarısına gelecek kadar salçalı su ekleyelim. (1 kaşık salçayı su ile açalım ) Fırın tepsisini folyo ile saralım 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

1 yorum:

  1. Değişik bir dolma tarifi ve çok güzele benziyor.Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...