Sayfalar

16 Eylül 2013 Pazartesi

Buzlukta Taze Fasülye Nasıl Saklanır?

malzemeler

  • 2 Kilo Taze fasülye
  • 1 Kilo Domates
  • Buzdolabı poşeti

 Fasülyeleirn sap kısımları bıçak yardımıyla keselim. 3 veya 4′e büyüklüğüne göre bölelim. Bol suda yıkayıp temizleyelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. İsterseniz kabuklarını soymadan rendeleyebilir veya rondodan geçirebilirsiniz.
 Büyük boy bir tencerenin en altına domatesleri koyalım,Üzerine Fasülyeleri ekleyip kapağı kapatalım. Kısık ateşte ara ara karıştırarak fasülyelerin renkleri değişene kadar kavuralım. Sıvı yağ kullanmıyoruz domatesin suyuyla kısık ateşte pişecekler.
 Fasülyelerin rengi değişip kavrulduktan sonra ocağı kapatın soğumaya bırakın. Tam olarak soğuduğundan emin olduktan sonra buzluk poşetlerine yerleştirip ağızlarını düğümleyin. ” Ben 6 poşete böldüm siz kendinize göre ayarlayın.



2 yorum:

  1. elıne sağlik kısın afıyetle yersın

    YanıtlaSil
  2. afiyetler olsun canım.bende hazırladım epeyce fasulye kış için.rabbim hepimize ağız tadıyla yemeyi nasip etsin sevgiler.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...