19 Eylül 2013 Perşembe

Milföy Çanağında Et Sote Tarifi

Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 1 adet patates
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4 diş sarımsak

Hazırlanışı:

         Soğanları yemeklik doğrayın. Pişireceğiniz tencereye biraz sıvı yağ ekleyip soğanları ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra etleri ekleyin. İnce ince doğranmış yeşil biberleri ekleyin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun.
        Domates ve patatesi doğrayıp ekleyin. Sarımsakları ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı pişirmeye bırakın. Suyu azalırsa biraz su ekleyebilirsiniz, etin suyuyla pişeceklerdir.
 Tuz ve baharatları ve bezelyeleri ekleyin kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişene kadar bekleyin. Sotemiz piştikten sonra kapağını açıp ılımaya bırakın.  Isıya dayanıklı kaselere et soteyi paylaştırın.
          Üzerlerini milföy hamuruyla kapatın. 1 adet milföyü şerit halinde kesip üzerlerine kapatın. 1 adet yumurta sarısı sürün ve servis edeceğiniz zamana yakın 180 derece fırında milföyler pişene kadar bekletin.










Servis etmeden önce servis tabağına ters çevirin. bıçakla milföyün tabağa yapışan kısımlarını açtırın ve kaseyi çekip alın. “Bu malzemelerden 6 kase çıkıyor, siz kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.”

not : Kullandığım cam kaseler borcam ısıya dayanıklı kaplar terccih edin.




.
Klasik et sote yapmak yerine bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. milföyle çok güzel bir lezzet oluyor yapımı karışık gibi dursada çok basit aslında bizim çok sevdiğimiz ve sık sık yaptığımız bir yemektir aynı tarifi mantar sote ve tavuk soteylede yapıyoruz inşalah yaptığım zaman resimler eklerim o tarifleride denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Sunumu çok güzel,lezzetide eminim çok güzeldir..Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. ah ah sen bunları böyle yap Canancım sonra bizde bakıp bakıp iç geçirelim... ellerine sağlık canım denemem gerek mutlaka çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Bütün tarifleriniz gibi bu da çok hoş ve lezzetli görünüyor..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...