28 Eylül 2013 Cumartesi

Saksı Kebabı

Yapalı epey zaman oldu. Arşivde bloga eklenmeyi bekleyen bir tarifi yayınlamak istedim bugün yaz bitiyor yaz yemeklerinede ara verilecek artık buzluğa atılan patlıcanları nedense sevmiyorum ben tadı değişiyor acılaşıyor sanki 1 sene kızartıp koymuştum yiyemedik bir daha yapmadım. Bu sen annem közleyip koymuş buzluğa banada getirmiş bir kaç poşet inşalah onlardada hayal kırıklığı yaşamayız.

Saksı kebabı şu tombul patlıcanlarla yapılıyor ben çok seviyorum bu yemeği bu bostan patlıcanalrın lezzeti başka bir güzel oluyor.

Malzemeler
  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 500 gram kadar kuzu eti
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
 




Patlıcanları ortadan 2′ye bölelim içlerini kaşık yardımıyla veya bıçak yardımıyla oyalım. Çok fazla inceltmeyin, içli kalsın kenarları 3 adet patlıcandan 6 adet kebap çıkacak. Patlıcanları tuzlu suda 2 saat kadar bekletiyoruz. Bu arada iç malzemeleri hazırlamaya başlıyoruz. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayalım, sıvı yağda kavuralım. Küp küp doğranmış etleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Biber ve domatesleri ince ince doğrayalım domatesin kabuklarını soyalım. Etlerin pişmesine yakın ilave edip bir süre pişirelim. Baharatları ve ince kıyılmış maydonozu ekleyip kapağı kapatalım.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kağıt havluyla suyunu çektirelim. Kızgın yağda kızartalım. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizelim içlerine harçtan dolduralım. Üzerlerine Halka şeklinde dilimlediğimiz domateslerden kapak yapalım. 1′Kaşık Salçayı 2 su bardağı suda açalım ve fırın tepsisinin altına dökelim. 180 derece fırında kebabımızı pişirmeye bırakalım. Ara ara alt suyundan kaşık yardımıyla patlıcanların üzerlerine dökelim ki kurumasın. isterseniz üzerine folyo ile öretebilirsiniz. 45 dakika kadar sonra pişmiş olacaklardır. Siz yinede kontrol edin afiyet olsun.
 
 
 

4 yorum:

  1. hııım harika görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. canımmm salı yayınlasaydın da ben normal patlıcan yerine alaydım şu tombiklerden ya:)))))
    nefisssssss ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüh :) neyse normal patlıcanlı tarifimde var yolda onu denersiniz artık :) ama yaz bitmedne mutlaka deneyin derim bu tarifide

      Sil
  3. çok güzel görünüyor.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...