Sayfalar

8 Kasım 2013 Cuma

Kakaolu Baton Kek

Beni hiç yanıltmayan kek..
Ben kek yapmayı pek beceremem nedense keklerim genelde kabarmaz yada kalıptan çıkmaz o kadar dikkat etmeme rağmen. misafir geleceği zaman yapmayı tercih edeceğim en son şeydir kek yapmak.


Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Hamur kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 Paket kremşanti
  • Damla çikolata

yapımı:
3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri beyaz köpük olana kadar çırpalım. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim. Un kakao ve hamur kabartma tozunu’da ekleyelim, çırpalım. Dikdörtgen fırın tepsisine hazırlamış olduğumuz kek harcını dökelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kremşantiyi tarifine göre sütle çırpalım biraz dolapta bekletelim. Kek piştikten sonra soğumasını bekliyoruz. Kenarlarını bıçakla kesiyoruz. Ortadan 2 adet dikdörtgen uzun parça kesiyoruz.
Spatula yardımıyla ilk parçayı servis tabağına alıyoruz. Bu aşamada biraz süt veya nescafeyle keki ısltalabilirz.Üzerine krem şantiyi döküyoruz. Damla çikolatalar serpiştiriyoruz. Kenarlardan kestiğimiz parçaları ufalayıp üzerine döküyoruz. Diğer parça içinde aynı işlemi yapıyoruz. 1-2 saat dolapta bekletiyoruz.
Hepsi bu kadar afiyet olsun 
Hepinize musmutlu haftasonları diliyorum :)

3 yorum:

  1. Görüntü süper,eminim tadıda öyledir..Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. merhaba, evet katılıyorum benim keklerimde illa ki ya kabarmaz ya kalıptan çıkmaz ya da kabarır fırından çıkınca çöker, dertliyim yani ben de bu konuda:))
    ama bu tarifinde kolaya benziyor üstelik lezzetli görünüyor, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Deniycem canim tskler ellerine saglik

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...