19 Kasım 2013 Salı

Nar Reçeli

Nar zamanı geçtimi sanırım geçmedi bu reçeli yaptım ama bir türlü ekleyemedim çokda olmadı 2 hafta kadar oluyor yapalı bloggerlarda gördüm ama tabi bebekle yapamam diye hiç niyetlenmedim.
en son umut sepetimde gördüm tarifte kolay ama hala tereddütdeydim... Hafta sonu kahvaltı hazırlıyordum eşimde çoçuklarla oynuyordu. ben kahvaltılık birşeyler hazırlarken masanın üzerinde duran narlar gözüme takıldı yapsam dedim vakitte var fırında pişenleri beklemem gerek ee babamızda oyalıyor çoçukları :) dayanamaıdm yaptım o narları nasıl öyle çabuk ayıkladım hala hatırlamıyorum demekki isteyince oluyormuş. çok güzel bir reçel oldu hafif mayhoş bir tadı var fazla çekirdkeli olmaması lazım ama çıtır çıtır oluyor yoksa ağızda bence mutlaka denenmeli ben çok az yaptım küçük bir kavanoz çıktı size umutsepetimin orjinal tarifni vermek istiyorum seneye inşalah daha çok yaparım



Malzemeler

  • 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 3 su bardağı şeker

Nar Reçeli Tarifi
Nar Reçeli Nasıl Yapılır?


yapımı


  1. Nar suyu ve şekeri  geniş bir tencereye alın ve kaynatın.Şeker eriyince kısık ateşte,yarım saat kadar kaynatın ve oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın.
  2. Nar tanelerini de ekleyin ve  20 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatın.
  3. Eğer tam koyulaşmamış olursa biraz daha kaynatıp ocaktan alın.
  4. Soğuyan reçeli kavanozlara koyup sıkıca kapatın ve afiyetle tüketin.

orjinal tarif için tıklayın

Benim çok fazla vaktim olmadığı için nar taneleri ile yaptım daha sonra kavanoza koydum nar çekirdekleri kavanozun üzerine çıktı zaten kaşıkla onları aldım birazını bıraktım ama siz yukarıdaki tarife uyun vaktiniz varsa mutlaka denemenizi öneririm biz çok sevdik





2 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım. Tadını çok merak ettim. Bu durum da, ya reçeli yapmak gerekiyor yada sana gelip tatmak ... :- )

    YanıtlaSil
  2. sanırım2ci daha kolay :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...