Malzemeler
- Yarım paket baklava yufkası
-
1 su bardağı sıvı yağ
-
1 su bardağı süt
-
4 adet haşlanmış patates
-
Toz kırmızı biber
-
Tuz
- Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.
- Tuz,
kırmızı biber ve biraz sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- 2 adet baklava
yufkasını üst üste koyalım.
- Üzerine fırça yardımıyla süt ara ara
serpiştirelim.
- (Sürmeyin rulo yaparken dağılacak zaten).
- En uç kısmına
patates harç koyalım sıkıca rulo saralım.
- 4 eşit parçaya ve ya 3 nasıl
tercih ederseniz keselim.
- Yağlanmış fırın tapsisine dizelim.
- Üzerlerine sadece sıvı yağ sürüyoruz.
- 200 derece fırında üzerleri
kızarana kadar pişiriyoruz.
- Baklava Yufkasından Patatesli çıtır Börek Hazır. Afiyet olsun.
Not: servis edene kadar kapalı yerde bekletmeyin veya üzerlerine örtü
kapak benzeri şeyler örtmeyin nemlenip çıtırlığı kaybolmasın.
Çok nefis oluyor tadı. Ben Canan'ın ellerinden yedim. Birde tahinli cevizlisi var. Tek kelimeyle muhteşem. Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSil:)) afiyet olsun canım benim tahinli olan benimde favorimm :)
YanıtlaSil