Sayfalar

26 Aralık 2013 Perşembe

Baklava Yufkasından Patatesli Çıtır Çıtır Börekler

Malzemeler
  • Yarım paket baklava yufkası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 adet haşlanmış patates
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

  1. Haşlanmış patatesleri rendeleyelim. 
  2. Tuz, kırmızı biber ve biraz sıvı yağ ekleyip karıştıralım. 
  3. 2 adet baklava yufkasını üst üste koyalım. 
  4. Üzerine fırça yardımıyla süt ara ara serpiştirelim. 
  5. (Sürmeyin rulo yaparken dağılacak zaten). 
  6. En uç kısmına patates harç koyalım sıkıca rulo saralım. 
  7. 4 eşit parçaya ve ya 3 nasıl tercih ederseniz keselim.
  8. Yağlanmış fırın tapsisine dizelim. 
  9. Üzerlerine sadece sıvı yağ sürüyoruz. 
  10. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. 
  11. Baklava Yufkasından Patatesli çıtır Börek Hazır. Afiyet olsun.

Not: servis edene kadar kapalı yerde bekletmeyin veya üzerlerine örtü kapak benzeri şeyler örtmeyin nemlenip çıtırlığı kaybolmasın.

2 yorum:

  1. Çok nefis oluyor tadı. Ben Canan'ın ellerinden yedim. Birde tahinli cevizlisi var. Tek kelimeyle muhteşem. Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. :)) afiyet olsun canım benim tahinli olan benimde favorimm :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...