Sayfalar

1 Aralık 2013 Pazar

Haluj çerkez Mantısı

Malzemeler
  • 500 gram un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
  • İç malzemeleri:
  • 1 baş kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 4-5 adet patates, haşlanmış ve rendelenmiş olacak
  • Üzeri için
  • Tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı pul biber
  • Yoğurt
  • Sarımsak
 
Haluj çerkez mantısı tarifi
Haluj tarifi

yapımı:
 
Öncelikle patates haşlanır ve rendelenir.. Bir yanda da sıvı yağ da soğan kavrulur. Kırmızı toz biber atılır. Hepsi birleştirilir. Mantımızın iç harcı bu şekilde hazırlanır. Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım biraz sert bir hamur olması gerekiyor. Hamuru 5-10 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra 1 beze koparıp açalım.
Bir bıçak yardımıyla kare kare kesip üçgen şeklinde katalayalım. Aslında bunun farklı katlanışı var bilenler o şekilde yapabilir. İstenirse bir çay bardağı ile de kesilebilir. Hepsi bittikten sonra kaynamış tuzlu suda pişirilir. Üzerine tereyağ eritilip kırmızı toz biber yakılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülür.

7 yorum:

  1. Biz buna fincan böreği diyoruz tadı çok güzel ya.Hatta mantıdan daha cok seviyorum ben.Peynirlisini de severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)evet tadı harika gerçekten peynirlisini hiç yemedim denemek lazım onu da

      Sil
  2. harika görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzele benziyor,mutlaka yapıp deneyeceğim..Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. bayılırım bu mantıya ben, ellerine sağlık=)

    bende beklerim, sevgilerle

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...