- 500 gram un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
- İç malzemeleri:
- 1 baş kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 4-5 adet patates, haşlanmış ve rendelenmiş olacak
- Üzeri için
- Tereyağı
- 3 tatlı kaşığı pul biber
- Yoğurt
- Sarımsak
Haluj çerkez mantısı tarifi
Haluj tarifi
yapımı:
Öncelikle patates haşlanır ve rendelenir.. Bir yanda da sıvı yağ da soğan
kavrulur. Kırmızı toz biber atılır. Hepsi birleştirilir. Mantımızın iç
harcı bu şekilde hazırlanır. Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım
biraz sert bir hamur olması gerekiyor. Hamuru 5-10 dakika kadar
dinlendirelim. Daha sonra 1 beze koparıp açalım.
Bir bıçak yardımıyla kare kare kesip üçgen şeklinde katalayalım. Aslında
bunun farklı katlanışı var bilenler o şekilde yapabilir. İstenirse bir
çay bardağı ile de kesilebilir. Hepsi bittikten sonra kaynamış tuzlu
suda pişirilir. Üzerine tereyağ eritilip kırmızı toz biber yakılır.
İsteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülür.
Biz buna fincan böreği diyoruz tadı çok güzel ya.Hatta mantıdan daha cok seviyorum ben.Peynirlisini de severim :)
YanıtlaSil:)evet tadı harika gerçekten peynirlisini hiç yemedim denemek lazım onu da
Silharika görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzele benziyor,mutlaka yapıp deneyeceğim..Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilbayılırım bu mantıya ben, ellerine sağlık=)
YanıtlaSilbende beklerim, sevgilerle
Bayılırımmm
YanıtlaSilImmm yemede yanında yat :)
YanıtlaSil