25 Aralık 2013 Çarşamba

Patates Yuvasında Kaşarlı Yumurta

Bugün kahvaltıya ne yapsam diye düşünenler için değişik bir tarif daha doğrusu sunum diyelim.
patates ve yumurta kahvaltının olmazsa olmazıdır sanırım özellikle misaifr geleceği zaman patatesli birşey mutlaka yaparız sevmeyen yoktur ve patates öyle bir sebzeki hani patates patates olduğuna pişman desem yeri her şekle giriyor ve her şeklide sevilerek afiyetle tüketiliyor...
İşte buda farklı bir sunum oldukça hafif ve lezzetli bir tarif mutlaka deneyin çoçuklarınız buna bayılacak..
tarifi sevgili Disal den aldım...

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 4 adet yumurta
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Patateslerin kabuklarını soyup ince uzun kızartmalık şeklinde doğruyoruz. Doğranan patatesleri bir kaba dökelim üzerine bir miktar zeytin yağ tuz ve kekik dökerek karıştıralım heryeine karışması gerekiyor. Fırın tepsisine resimde gördüğün şekilde (kare olacak )patatesleri dizelim. Dizerken aynı boyda patatesler kullanmaya dikkat edelim. 200 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirelim.
Kızaran patateslerin ortasına kaşar peyniri rendesi koyalım orta kısmını elimizle hafif bastırıp yumurta için yer yapalım.Yumurtayı dikkatlice sarısı dağılmayacak şekilde tam ortaya kıralım sarı kısmına çok az tuz ilavesi yapabilirisniz. fırında yumurta beyazı pişene kadar tutalım çok fazla tutmayın sarısı çok pişmesin. sıcak servis ediniz.
bu da aynı tarifin sosisli şekli :)
 
 
 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...