18 Ocak 2014 Cumartesi

Saray Pilavı

Malzemeler
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 4 adet havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • İstediğiniz miktarda kavurma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
İlk olarak pirinçleri yıkayalım üzerini geçecek kadar su ekleyip en az 1 saat suyun içinde bekletelim. Havuçları rendeleyelim az sıvıyağ ve tuz ekleyerek tavada çok az kavuralım. Soğanları ince ince doğrayalım. Bir tencereye sıvıyağ döküp soğanaları ekleyip biraz soteleyelim domates rendesi, tuz kırmızı toz biber çok az karabiber ekleyip kavuralım. Suyunu çekmeden ocağı kapatalım. Pilav için büyük bir tencereye tereyağı ve sıvıyağ ekleyip eritelim 3 bardak ılık su dökelim tuz unu ilave edelim su kaynamaya başlayınca pirinçleri ekleyip bir iki karıştırıp pilavı pişmeye bırakalım.

Pirinçler suyu tamamen çekince pilavları hava alacak şekilde biraz karıştırıp kapağı kapatıp demlenmeye bırakalım. Pilav soğuduktan sonra kavurmaları eritelim. Servis etmek için büyük bir kasenin tabanına havuçları döşeyin üzerine bir miktar pilav üzerine hazırladığımız soğanlar üzerine tekrar kalan pilavı dökün ters çevirip kalıptan çıkarın. Kenarlarına kavurmaları yerleştirip servis edin. 

Not:Tarif umutsepetim'den birazcık değiştirdim Özbek pilavına benzer  bir pilav ama mutlaka deneyin derim biz çok sık yaparız özellikle kavurma ile yapmanızı öneririm.

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...