Sayfalar

17 Şubat 2014 Pazartesi

Kolay Lahana Sarması

Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • İç harç için malzemeler
  • 1 bardak bulgur
  • 1 bardak pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 kaşık salça
  • Maydanoz
  • Tuz
 
 


Lahananın orta göbek kısmını bıçak yardımı ile kesip çıkaralım. Yaprakları tek tek ayırıp yıkayalım. Bir tencereye su ve tuz ekleyip kaynatalım. Yaprakları yumuşayana kadar haşlayalım 3-4 dakika yeterli çok tutmayın ki erimesin. Haşlanan yaprakları süzgece alın. İç harcı hazırlamak için soğanları ince ince doğrayalım az sıvıyağ da kavuralım salçayı ekleyelim bulgur ve pirinci de ekleyip biraz kavuralım tuz ve baharat ve maydonozları eleyip ocağı kapatalım. Yaprakların şeklini bozmadan uzun şerit şeklinde keselim iç harçtan koyarak muska şeklinde saralım tencereye dizelim.

Pişirirken üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ gezdirelim isteğe bağlı salça veya domates rendesi de ekleyebilirsiniz. Lahanaların üzerine çıkmayacak miktarda su ekleyin. En üste bir tabak yerleştirin ki sarmalar pişerken dağılıp açılmasın kaynamaya başlayınca ocağı kısın ara ara kontrol ederek yapraklar tam olarak yumuşayana kadar pişirin.
 
Ben aslında soslu seviyorum genelde pişirirken yazdan hazırlayıp cam kavanozlara koyduğumuz domates rendesininden bir tencerey alıyorum göz kararı ve 4 diş kadar sarımsak ezip çok az kavurup sarmalar pişmeden üzerine gezdiiryorum ve tekrar zeytinyağ gezdirip bu şekilde pişiriyorum daha bir lezzetli oluyor tavsiye ederim.
 
 
 

3 yorum:

  1. Beyaz lahana sarmasının çok severim,üzerine de limon sıktın mı harika olur..Ellerine sağlık canım, çok güzel gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  2. bayılırımmmmmmmmmmmm bol kırmızı bıberle ofofofo:)

    YanıtlaSil
  3. bayılırım lahana sarmasına annem bunun üzerine yoğurt yoğurdun üzerine de tereyağ dökerdi nefis olurdu ellerine sağlık canım (bak şimdi canım çektiiii)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...