Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- İç harç için malzemeler
- 1 bardak bulgur
- 1 bardak pirinç
- 2 adet soğan
- 1 kaşık salça
- Maydanoz
- Tuz
Lahananın
orta göbek kısmını bıçak yardımı ile kesip çıkaralım. Yaprakları tek
tek ayırıp yıkayalım. Bir tencereye su ve tuz ekleyip
kaynatalım. Yaprakları yumuşayana kadar haşlayalım 3-4 dakika yeterli
çok tutmayın ki erimesin. Haşlanan yaprakları süzgece alın. İç harcı
hazırlamak için soğanları ince ince doğrayalım az sıvıyağ da kavuralım
salçayı ekleyelim bulgur ve pirinci de ekleyip biraz kavuralım tuz ve
baharat ve maydonozları eleyip ocağı kapatalım. Yaprakların şeklini
bozmadan uzun şerit şeklinde keselim iç harçtan koyarak muska şeklinde
saralım tencereye dizelim.
Pişirirken üzerine yarım çay bardağı
zeytinyağ veya sıvıyağ gezdirelim isteğe bağlı salça veya domates
rendesi de ekleyebilirsiniz. Lahanaların üzerine çıkmayacak miktarda su
ekleyin. En üste bir tabak yerleştirin ki sarmalar pişerken dağılıp
açılmasın kaynamaya başlayınca ocağı kısın ara ara kontrol ederek
yapraklar tam olarak yumuşayana kadar pişirin.
Ben aslında soslu seviyorum genelde pişirirken yazdan hazırlayıp cam kavanozlara koyduğumuz domates rendesininden bir tencerey alıyorum göz kararı ve 4 diş kadar sarımsak ezip çok az kavurup sarmalar pişmeden üzerine gezdiiryorum ve tekrar zeytinyağ gezdirip bu şekilde pişiriyorum daha bir lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Beyaz lahana sarmasının çok severim,üzerine de limon sıktın mı harika olur..Ellerine sağlık canım, çok güzel gözüküyor:)
YanıtlaSilbayılırımmmmmmmmmmmm bol kırmızı bıberle ofofofo:)
YanıtlaSilbayılırım lahana sarmasına annem bunun üzerine yoğurt yoğurdun üzerine de tereyağ dökerdi nefis olurdu ellerine sağlık canım (bak şimdi canım çektiiii)
YanıtlaSil