Sayfalar

9 Şubat 2014 Pazar

Közlenmiş Kırmızı Biberli Omlet

Malzemeler
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Kaşar rendesi
  • 3 Adet yumurta
  • Tuz
 
3 adet yumurtayı çok az tuz ilavesiyle porselen bir kapta çırpalım. Yarısını omlet tavasında yırtmadan spatula yardımıyla önce alt sonra üst kısmın çevirerek omletimizi pişirelim. Kapta kalan diğer yumurtaları da aynı şekilde yaparak ikinci omletimizi de pişirelim.

Ocağı kapatalım közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayalım. Omletin üzerine yerleştirelim. Üzerine kaşar rendesi ekleyelim. İkinci omleti üzerine koyarak kapatalım. Çok az ocağı açıp ısıtalım, kaşar erisin ben kapak kapatıyorum. Bu aşamada sıcağıyla çabuk eriyor çok tutmayın, omletiniz yanmasın. Sıcak servis edin.  Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...