27 Şubat 2014 Perşembe

Nefiss Ağızda dağılan bir kurabiye Kaynanaboğan

İsmi garip değil mi :)
merak etmeyin kaynana öldürmez bu kurabiye nişastalı kurabiye olduğu için ağızda dağılıyor yerken bi boğulma hissi veriyor diye sanırım böyle bir isim vermişler tabi neden işin içine kaynanayı sokmuşlar bilemiyorum sanırım bu ismi veren kaynanasındna çok çeken bir gelin olmalı :) ben bu kez yaparken üzerine mavi haşhaş sürdüm fırından çıkınca sıcağı sıcağına pudra şekerinede bulayabilirsiniz.

Malzemeler
  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar nişasta (200 gram kadar)(mısır nişastası)
 
 Oda sıcaklığında olan margarin yumurta ve pudra şekeri yoğurulur. Kabartma tozu ve nişasta ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşaklığında hamur hazırlanır.
 Ceviz büyüklüğünde parçalar avuç içinde yuvarlanarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
 
çabuk pişiyorlar dikkat edin bıçakla kurabiyelerin altını hafif kaldırarak kontrol edebilir siniz .
 
 
 

1 yorum:

  1. Bende çok severim nişastalı kurabiyeyi eve gideyim de yapayım biraz benim tarifte aynısı ama sanki benimkilerin üzeri daha çok çatlıyordu:))) ellerine sağlık çok güzel görünüyolar...

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...