1 Mart 2014 Cumartesi

Çin Pilavı

 

 

Malzemeler

  • 2 Su bardağı pirinç (30 dakika suda beklemiş olacak)
  • 3 bardak su
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı garnitür
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Kornişon turşu
  • Mısır
  • Yeşil soğan
  • 1 adte limon
 Pirinçleri soğuk suda en az 30 dk bekletelim.
Sıvıyağı tencereye dökelim pirinçlerin suyunu süzüp az kavuralım. Tane tane olmaya başlayınca su ve tuzu ekleyip pilavımızı yapalım. 
Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayalım.
Kornişonları da küp küp doğrayalım. 
Pilav pişip soğuduktan sonra bütün malzemeleri karıştıralım. Bol limon sıkıp servis edelim.


3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor,bana 5 çaylarında güzel bir salata olarakta tüketilebilir gibi geldi Çin pilavı..Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. çok severim cananım senin ellerindende daha bi lezzetlidir eminim .

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...