Malzemeler
- 1 paket tavuk fileto
- 1 adet soğan
- 1 kase mantar
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Garnitür
- Sos için;
- 1 kase Domates Rendesi
- 1 tutam Fesleğen
- Tuz.
Mantarları doğrayıp 10 dakika kadar limonlu suda bekletin.
Soğan ve
sarımsağı ince ince doğrayıp az sıvıyağ da kavurun.
Mantarları küp küp
doğrayıp ilave edin.
Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tuz,
karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.
Tavuk filetoları keskin bıçak
yardımı ile enine 2 ye keserek inceltin.
Sıvıyağ tuz ve karabiber serpiştirip üzerlerine hazırlamış olduğumuz mantarlı
iç harçtan ve garnitürden biraz koyarak rulo şeklinde sarın açılmaması
için kat kısmını alta getirip kürdanlarla sabitleyin.
Sarmaların üzerine
sıvıyağ sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sosu
için; Tavaya az sıvıyağ dökün domates rendesini kavurun tuz ve ince
kıyılmış fesleğeni ilave edip ocağı kapatın. Servis tabağına sarmayı
yerleştirip üzerine fesleğenli sostan bolca dökerek servis yapın.
oy oy oy şahane görünüyor.. tavuğun herhaline bayılan kuzum için denenmeli.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilen çok sevdiğim yemeklerden biridir harika gözüküyor. ayrıca siteniz çok güzel. çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz. bende sizi kendi siteme beklerim :) www.metince.net
YanıtlaSil