Sayfalar

18 Mart 2014 Salı

Fesleğen Sosunda Tavuk Sarma

 

Malzemeler

  • 1 paket tavuk fileto
  • 1 adet soğan
  • 1 kase mantar
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Garnitür
  • Sos için;
  • 1 kase Domates Rendesi
  • 1 tutam Fesleğen
  • Tuz.
Mantarları doğrayıp 10 dakika kadar limonlu suda bekletin. 
Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp az sıvıyağ da kavurun.
 Mantarları küp küp doğrayıp ilave edin. 
Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.
 Tavuk filetoları keskin bıçak yardımı ile enine 2 ye keserek inceltin.
Sıvıyağ tuz ve karabiber serpiştirip üzerlerine hazırlamış olduğumuz mantarlı iç harçtan ve garnitürden biraz koyarak rulo şeklinde sarın açılmaması için kat kısmını alta getirip kürdanlarla sabitleyin. 
Sarmaların üzerine sıvıyağ sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
Sosu için; Tavaya az sıvıyağ dökün domates rendesini kavurun tuz ve ince kıyılmış fesleğeni ilave edip ocağı kapatın. Servis tabağına sarmayı yerleştirip üzerine fesleğenli sostan bolca dökerek servis yapın.

2 yorum:

  1. oy oy oy şahane görünüyor.. tavuğun herhaline bayılan kuzum için denenmeli.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. en çok sevdiğim yemeklerden biridir harika gözüküyor. ayrıca siteniz çok güzel. çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz. bende sizi kendi siteme beklerim :) www.metince.net

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...