Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 bardak un (Biraz ekleyebilirsiniz)
- 1/3 paket yaş maya
- Arasına sürmek için: 125 gram Yarım paket Margarin
- iç malzeme için
- Lor peyniri ve ince kıyılmış maydonozu karıştırın.
Hamur için ılık süt ve mayayı
eritin şeker, sıvıyağ, yumurta ve unu ekleyip ele yapışmayacak yumuşak
bir hamur elde ediyoruz un az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Hamuru
sarıp mayalanması için ılık bir ortamda bekletin. Hamurun kabarma işlemi
bittikten sonra hamurdan bezeler koparıp merdaneyle uzunlamasına açın
resimde görüldüğü gibi şerit şerit kesin ama kenar kısımlarını koparmadan içine yumuşak margarinden sürün.
En uç kısmına peynirli harçtan bir parça koyun ve yine resimde görüldüğü
gibi çapraz bir şekilde sarıp dolayın. Hamur bitene kadar bu işlemi
tekrar edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt ve
üsleri kızarana kadar pişirin
Of Of Offff super olmuşlar ,ellerıne saglık.Bu sarmal şekli çok beyendım bende denıyecegım.
YanıtlaSilNe şık bir poğaça olmuş farklı ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım poğaçan nefis görünüyor..
YanıtlaSilafiyet şifa olsun...