Sayfalar

13 Mart 2014 Perşembe

Soğanlı Hazır Yufkalı Pratik Börek

3 sene önce pide yapmıştım soğanlı yaparken tereddüt ettim ben çok severim ama şimdi eşim yemez diye düşünüp yarısınıda kavurmalı ve kaşarlı yapmıştım.
Akşam eşim geldi yemekteyiz baktım hep soğanlıları alıyor dedim onlar benim ben sen et seviyorsun diye kavurmalı yaptım yok ya bu daha güzel olmuş diyerek hepsini yemişti :) o gün bugündür sık sık soğanlı börek,pide,tavaböreği vs yaparım. Kızımda sever pişmiş hali yumulak olduğu için anlamıyr tabi bazen içine sucukta eklerim hatta kuru domateside çok yakıştırırım.

Bu börekte hazır yufkadan 10 dk da hazırlayıp fırında atabileceğiniz br börek işte tarif

Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yumurta sarısı
Soğanları yemeklik doğrayın. Az sıvıyağ  tuz,salça ve pul biber ekleyerek kavurun.
Yufkayı tezgahın üzerine serin soğanlı harçtan en uç kısma biraz döküp rulo sarın. Gül böreği sarar gibi sarıp tepsinin orta kısmına yerleştirin.



2. yufkada aynı işlemi yapın tepsiye yerleştirirken ilk yufkanın etrafına dolayın üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. Çok pratik bir börek olmuş Canan'cım..Pratik tarifleri hep sevmişimdir.bu tarifte tam bana göre:)) Ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...