24 Nisan 2014 Perşembe

Çiçek Poğaçalar

Yine çoook önceden yaptığım bir tarifi ekliyorum umutsepetimde görüp denemek istemiştim çemenli poğoçaları ama biraz unun azizliğine uğradımben genelde Bim den Efsane un alırım çok memnunum börek,çörek, kek,pasta herşeyi güzel oluyor ama bazen acil birşey oluyor eşimde markette oluyor un al diyorum başka marka alıyor  2 dir bu markayı aldık ve krep kek yapa yapa zor bitirdim kesinlikle hamura gelmiyor yada bana denk geldi bilmiyorum hiç memnun kalmadım.

Çiçek poğoçalar görüntü olarak çok güzel duruyorlar yapımıda oldukça basit ben çemenli denedim siz isterseniz iç harcını değiştirebilirsiniz veya orta kısmına zeytin koyarak yapabilirisiniz yani özetle şekil bu hamur ve harç size kalmış :)



Malzemeler


  • 2 adet yumurta ( Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 150 gram tereyağı ( Oda sıcaklığında )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4,5 - 5 su bardağı un
  • Tuz

 İç harcı için;

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçasını kavurun soğuyunca
2 kaşık iri kırılmış ceviz ekleyin.

Öncelikle yumurtalardan birinin sarısını ayırıp bir kaseye alın. Un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlak yapıp içine iç harcından ekleyip kapatın hafifi bastırıp yassı şekil verin bıçak ile kenarlarından sıra sıra kesip resimde ki gibi şekil verin. Yağlanmış bir tepsiye aralıklar bırakarak yan yana dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
 Afiyet Şifa olsun..

 

3 yorum:

  1. Görüntü şahane ellerien sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. benimde yapılacaklar listemde bu tarif.. sen de onaylıyorsan hafta sonu yapmak şart oldu..

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...