9 Nisan 2014 Çarşamba

Etimekli Pasta

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rondodan çekilmiş etimek
  • Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Üzeri için:
  • Kakaolu puding
  • Hindistan Cevizi

Etimek hariç diğer hamur malzemelerini mikserle çırpın etimekleri en son ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış borcama dökerek 170 derece fırında pişirin. Kek fırında pişerken şerbeti hazırlayın şerbeti soğutun. Fırından çıkan kek sıcakken soğuk şerbeti dökün.

Pudingi üzerindeki tarife uygun olarak pişirin kekimiz soğuduktan sonra üzerine dökün ve dolaba kaldırın. Servis etmeden önce hindistan cevizi ile süsleyin.

1 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...