Sayfalar

26 Nisan 2014 Cumartesi

Vişneli Yaz Tatlısı

Havalar ısınmaya başladı
Yazın serin serin sütlü tatlılar çok güzel oluyor ben vişne ve limonlu içecek ve tatlıalrı çok seviyorum dolaptan çıkarıp  yemek mmm :)
Tabi ben bunları yiyemiyorum sadece yapıyorum ahh ahh sağlığınızın kıymetini bilin ne zor yumurta ve süt olmadan yaşamak herşeyin içinde varlar(mış).

Sütlü tatlılar şerbetlilere göre çok daha hafif ve yapması çok çook daha pratik bu pasta yı yapmak 20 dk diyebilirim tek oyalacak şey muhallebisini pişirmek.

Malzemeler
  • Bir paket kedi dili bisküvi
  • Krema:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak az buğday nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Üst kısım için:
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 kaşe vişne

1 paket kedi dilini süt ile ıslatıp kelepçeli kalıbın tabanına döşeyin. Krema için , 4 su bardağı süt 1 su bardağı vişne suyunu derin tencereye alın, un, nişasta, 1 su bardağı şeker ve 1 kaşık tereyağı ekleyip iyice çırpın. Ocağı açın sürekli çırpma teli ile karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin, 1 paket vanilya ekleyip, çırpıp ocaktan alın.

Kremayı kalıba boşaltın. Peltenin hazırlanması için; 2 su bardağı vişne 2 kaşık nişasta ve bir kaşık şekerle sürekli karıştırarak pişirin. 1 kase vişneyi kalıbın üzerine yayın. Pelteyi de kalıbın üzerine dökün. Dolapta 4-5 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.


5 yorum:

  1. Harika görünüyor,tam yazlk oh! serin serin ellerine sağlık canım,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel olmuş bu tatlıııı.Baktıkça bakasım geldi .Ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  3. of of of.. çok güzel görünüyor..ellerine sağlık..tam yazlık..

    YanıtlaSil
  4. Canim ellerine saglik. Bende visne ve limona bayilirim. Goruntu mukemmel ancak tadini dusunemiyorum. Ben de isterimmmmm:))

    YanıtlaSil
  5. sağolun hepiniz sütlü tatlılar favorimiz :)
    yaparım tabi canım neden olmasın gel buyur yeter :))

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...