Hem görüntüsü hem lezzetiyle müptelası olabileceğiniz bir kurabiye.
Tabakta o kadar şık duruyorki yerken üzerinde ki çikolatnın ağızda bıraktğı lezzeti söylememe gerek yok sanırım :)
Ben tüp çikolatalardan sıktım pratik geldi siz isterseniz nutella vb kullanabilirsiniz.
Malzemeler
- 250 gram Tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta (akını dışı için ayırın)
- 3 kaşık kakao
- Vanilya
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- Aldığı kadar un
- Yarım paket hamur kabartma tozu
Dışı için
- toz şeker
Üzeri için
- Çikolata
Derin bir kaba oda
sıcaklığındaki margarin, yumurtanın sarısı, pudra şekeri, kakao,
kabartma tozu ve nişastayı koyup karıştırın unu kontrollü olarak yavaş
yavaş ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, önce yumurta akına daha
sonra toz şekere bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Orta kısmına parmağınızla bastırıp çikolatayı koymak için çukur yer
açın. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler pişip
soğuduktan sonra orta kısımlarına çay kaşığı ile çikolata koyup servis
yapın. (tüp çikollatada kullanabilirsiniz)
Not: Yarım paket kabartma tozu kullanın.
çok fazla pişirmeyin.
Çok güzel gözüküyor,kahvenin yanında mutlaka kurabiye tarzı yiyecekler ararım Canan'cım,bu kurabiyede aklımda olsun..Ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilOFFF yanında kahve yada nescafe super olur.Ellerıne saglık.Bu guzel elmaslara kıyılırmı :)
YanıtlaSilevet kahveyle gerçekten mükemmel oluyor yemeye doyamadık
YanıtlaSilçok çok beğendiğim ender kurabiyelerden birisi bu .
:)
Çok lezzetli görünüyor,nutellasını servisten önce mi sürmemiz gerekiyor,zira saklama kabında bu şekilde biiraz zor olur diye düşünüyorum,ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba Tiken hanim begenmenize sevindim evet nutellasini Servis etmeden önce suewrseniz daha iyi olacaktır as afiyet olsun sevgiler
Sil