13 Mayıs 2014 Salı

Ezo Gelin Çorbası

Malzemeler

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 türk kahve fincanı pirinç
  • 1 türk kahve fincanı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • Pul biber

Soğan yemeklik doğranır. 1 litre su eklenir. Mercimek, bulgur, pirinç eklenir haşlanır. Blendırdan geçirilir. Kıvamı koyu ise biraz daha su ilave edebilirsiniz. Ayrı bir sos tavasında tereyağ ve sıvıyağ ekleyin.

Nane ve salçayı ekleyip kavurun. Baharatları ilave edin ve çorbaya ekleyip karıştırın bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın sıcak servis edin.

2 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...