arşivimizde bulunsun :)
Malzemeler
- 4 adet yufka
- İç malzemesi için.
- 500 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- Karabiber
- Tuz
- Lor peyniri
- Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet maden suyu.
Ispanakları yıkayıp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Soğan ve ıspanağı kavurun. tuz nane ve karabiber ekleyin biraz soğuduktan sonra lor peynirini de ilave edip karıştırın iç harç hazır. 1 adet yufkayı tezgaha serin artı şeklinde ortadan keserek 4 üçgen elde edin. İç harçtan geniş kısma istediğiniz miktarda koyup rulo olarak sarın. Uç kısmından içe doğru dolayarak sarın yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Yumurta sarısını fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün. 1 şişe maden suyunu açıp böreklerin üzerine tamamını dökün. 5 dakika kadar bekleyin börekler suyu çekecektir 180 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin.
ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilIspanaklı gül böreği bizim evde favori böreklerden biridir Canan'cım,çok güzel gözüküyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBayılırım ıspanak böreğine.bu hem de vitaminli ve minarelli olmuş:) nefis.ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canım enfes görünüyorlar :)
YanıtlaSil