30 Mayıs 2014 Cuma

Patatesli Milföy Mantısı

Milföy her zaman acil durumlarda kurtarıcı olmuştur buzlukta her daim bulunur.
yerken çok fazla kırıklanıp dağılsada yemekten, yapmaktan vazgeçemediğimiz bir tad.
Ben bu sefer mantısını yaptım patatesli çıtır çıtır güzel oldu yapmasıda oldukça kolay ve pratik.
Eşime göre yoğurtlu patatesli börek bana göre mantı :) deneyin bakalım size göre hangisi :)



Malzemeler

  • Yarım paket milföy hamuru
  • 2 adet haşlanmış orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Kırmızı biber,tuz,karabiber.
  • Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • kuru nane


İç malzemesi için soğanı yemeklik doğrayıp kavurun içine haşlanmış patates ve baharatları ekleyip karıştırın. Milföyleri buzluktan çıkarın buzunun çözülmesi için 5 dakika kadar bekleyin. Her bir kareyi 9 kare parçaya bölün. Karelerin içine iç harçtan koyarak 4 ucu birleştirip mantı şekli vererek kapatın. Fırın tepsisine dizin.

180 derece fırında milföyleri pişirin. Sarımsakları ezip yoğurt ile çırparak sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Mİlföyler piştikten sonra sıcakken üzerlerine yoğurt ekleyin. Tereyağında nane yi dekızdırıp üzerinde gezdirin ve servis edin.


milföy mantımız hazır deneyecek olanlara afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Thanks for sharing your thoughts on cellulite reduction. Regards

    My weblog reduce cellulite

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...