6 Haziran 2014 Cuma

Kek Kalıbında Poğaça Tarifi Taç Poğaça

Kek kalıbında poğoça, diğer adıyla taç poğoça, yapılışı çok kolay orta kısmına istediğiniz yeşilliği vs yerleştirebilirsiniz kahvaltı masalarında çok iştah açıcı duracak bir tarif ister kahvaltı,ister piknik isterseniz gün masalarınız için hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 -4 su bardağı un
  • 1 kase beyaz peynir
  • Dereotu
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu kontrollü olarak ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Kek kalıbını yağlayın.
Hamurdan yuvarlak parçalar koparıp yuvarlayın ve kek kalıbına  tek tek yanyana gelecek şekilde sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
afiyet şifa olsun :)

3 yorum:

yorumlarınız benim için değerli...